Миков: Взривените заведения са били наблюдавани
Миков: Взривените заведения са били наблюдавани / снимкa: Sofia Photo Agency, Надя Коцева
Трябва да бъдат въведени сериозни ограничения за заведения, които макар и регистрирани под едно или друго наименование, на всички е ясно каква дейност се извършва в тях. Това заяви министърът на вътрешните работи Михаил Миков по повод взривовете в двете столични заведения през изминалата нощ.

„Странно ми звучи съществуването на такава широка мрежа от бардаци в центъра на София”, каза Миков. Той добави, че са необходими по-засилени полицейски мерки, законодателна и наказателна отговорност за тези заведения. Той беше категоричен, че в МВР се работи по случая и ще бъдат взети необходимите мерки. „Трябва да преразгледаме политиката на държавата, на обществото по този въпрос”, коментира вътрешният министър. По думите му столичните клубове са били наблюдавани, защото там има хора с досъдебни производства и други полицейски действия. Миков заяви още, че в близките дни от страна на професионалното ръководство ще се даде светлина дотам, докъдето е възможно, без да се създава опасност за следствената тайна. По думите му е необходим много сериозен анализ на този тип дейност, включително на равнище местна власт и социално министерство.

По повод ареста в Гърция на президента на футболния клуб "Беласица" Костадин Хаджииванов, Михаил Миков заяви, че в България все още не е получен отговор от германската страна, свързан с европейската заповед за задържането му.