Местан: ДСБ усеща, че влиза в капана на Борисов
Местан: ДСБ усеща, че влиза в капана на Борисов / снимка: Sofia Photo Agency
Вотът на недоверие цели да тества стабилността на управляващото мнозинство, след отделянето на Българска нова демокрация, заяви премиерът и лидер на БСП Сергей Станишев. От ДПС пък смятат, че от опозицията се стремят да забият клин между партиите в тройната коалиция, но няма да успеят.

Парламентарната опозиция се превръща в инструмент на извънпарламентарната и вече започва да осъзнава, че ще бъде погълната като обществено доверие от ГЕРБ, заяви Станишев. По думите на заместник-председателя на ДПС Лютви Местан движението споделя тезата на коалиционния партньор БСП като вярна. Може би ДСБ вече усеща, че влиза в капана на Бойко Борисов и затова демонстрира предпазливо участие в протестната акция на опозицията, коментира Местан.

Премиерът пък съобщи, че е поискал МВР да предприеме необходимите мерки за гарантиране на сигурността и спокойствието на депутатите по време на дебатите по вота. Мотивите за вота премиерът определи като лековати и несъстоятелни, а фалшиво твърдението за нулева усвояемост на средствата от еврофондовете. По време на дебатите от ДПС ще защитават тезата, че е абсолютно невъзможно средствата от еврофондовете да бъдат включени в корупционни схеми.