/ БГНЕС
Веселин Марешки направи гневна декларация от парламентарната трибуна за поисканата му оставка от БСП.

"Нямаше да обръщам внимание на цялата тази перверзия, ако не бяха хилядите писма, които получих като подкрепа", започна той.

Лидерът на "Воля" припомни и "историческата правда". "Ще ви припомня кои са "душманите", които ми искат оставката", каза Марешки и започна с биографията на лидерката Корнелия Нинова.

"В двете правителства на Симеон Сакскобургготски и Иван Костов, само на 28 години, е била изп. директор на "Техноимпекс" и в борда на "Техноекспорт". В кабинета на Станишев е била зам.-министър и е била уволнена заради разкрития за големи злоупотреби в ресора й", изреди Марешки.

И продължи да громи социалистите със сивито на Румен Гечев, който е бил заместник на Жан Виденов, като го обвини за инфлацията, кризата с долара и фалита на банковата система.

Той спомена и министрите в правителството на Пламен Орешарски, като припомни, че то е било "изгонено с камъни".

"Депутатите, които се опитват да се представят за нови лица, морални стожери, всички тези, които 2013 г. са били изгонени чрез едногодишни протести, сега седят на първите банки. Те обещават сега светлото бъдеще - Нинова, Свиленски, Стойнев, Филип Попов, Антон Кутев, Георги Гьоков... Това са безброй хора, които в недалечната 2013 г. са били изхвърлени от управлението от народа, точно защото са го довели до просешка тояга. Ние не вярваме в това и няма да спрем да ги разобличаваме. Засрамете се и недейте да търсите враг на народа, там където го няма. Врагът на народа е във вашите редици, вие сте го докарали до просяшка тояга", отсече Марешки.

"Човек, който е станал за смях на целия народ, да ми дава на мене оценки, това е свинщина", скочи от своя страна Антон Кутев от БСП.

"Какво чакате, да го изнесат с белезници ли", реагира и Иван Иванов от соцгрупата, че Караянчева дала думата на Марешки.

"Г-н, не мога да му кажа и името, и цял мандат не можете да изкарате. Той няма нищо, майка му има аптеки, майка му има концесии", включи се и червеният Георги Свиленски.