Марешки: Ще постигна по-добър изборен резултат от БСП
Марешки: Ще постигна по-добър изборен резултат от БСП / БГНЕС, архив

Бизнесменът и лидер на движение "Воля" Веселин Марешки е убеден, че на предстоящите парламентарни избори ще постигне по-добър резултат от БСП. „Нашият бизнес модел е, че прагматиците, професионалистите, истинските патриоти най-накрая ще изгонят некадърниците и корумпираните политици", каза той пред bTV.

Марешки: Мога да се справя като министър, например на икономиката

По думите му на предсрочния вот изборът ще е между хора от статуквото и хора, които не са били никога във властта. Напълно възможни са всички коалиционни партньори, каза Марешки, след като социолозите прогнозират, че формацията му със сигурност влиза в следващия парламент.

Кой ще влезе в парламента, ако изборите бяха днес? (ВИДЕО)

Той определи като нелепи твърденията, че изкуствено поддържа ниски цени на горивата, като целта му е да влезе в политиката.

"Започнах бизнеса с горива, за да живея по-добре, като зареждам на по-ниски цени. Споделих моята радост от ниските цени на горивата с хората, те се зарадваха и казаха: Искаме Марешки във властта", обясни бизнесменът.

Петролната асоциация пита колко е платил Марешки на хазната от бизнеса си с горива

„Стана спонтанно, никога съм нямал амбиции и в момента нямам амбиции", каза Марешки, но пък отбеляза, че на фона на конкурентите си, като се кандидатира, дава шанс на себе си и на всички свободни хора.

Във връзка с проверките на негови бензиностанции той изтъкна, че „картелът е толкова силен, че може да насъска цялата държава да проверява".