Омбудсманът Мая Манолова
Омбудсманът Мая Манолова / БГНЕС
Взех правилното решение да съм извън БСП. Това каза в Бургас омбудсманът Мая Манолова. Коментарът тя направи в отговор на журналистически въпрос във връзка със среща в ЦУМ.
 
По-рано в телевизионен ефир лидерът на БСП Корнелия Нинова призна, че също е имала срещи там. Даде пример с омбудсмана Мая Манолова, с която говорили за президентските избори и Слави Трифонов, с когото обсъждали инициирания от шоуто му референдум за промени в изборното законодателство.

Вижте какво още каза Корнелия Нинова

Манолова каза, че срещата е била във връзка с номинацията й от структурите на БСП за кандидат-президент. Срещата не била тайна, а по покана на ръководството на левицата.

Пред журналисти омбудсманът заяви, че ще настоява бургаските депутати да внесат законови поправки, които да решат съдбата на Рибарското селище.

Още преди година и половина поех ангажимент към хората там. Генералното решение там обаче е да има законодателни промени, добави Манолова.

Мая Манолова тръгва на война срещу частните съдебни изпълнители

Омбудсманът ще внесе в парламента пакет от законодателни предложения, затова как да бъдат ограничени правомощията на частните съдебни изпълнители и как да бъде засилена защитата на гражданите срещу своеволията им.
 
Днес в морския град Манолова се срещна с бившия обществен защитник в региона Таню Атанасов и с неговия приемник Тодор Стамболиев.
БТА