/ БГНЕС, архив
Служебният премиер Огнян Герджиков е викал лидера на БСП Корнелия Нинова, за да иска Деница Златева да остане министър в кабинета "Борисов 3". Това стана ясно от интервюто на председателя на социалистите в сутрешния блок на бТВ.

Борисов поканил кадър на БСП в бъдещото правителство

По думите на Нинова атаките срещу нея, както и скандалът "ЦУМ-гейт" се дължат на нежеланието й да влезе в коалиция с ГЕРБ. За такава коалиция настоявала група, в която влизал и бизнесменът Георги Гергов. Натискът започнал веднага след изборите.
 
Деница Златева отказа да участва в новото правителство

"Имаше група за натиск върху мен от политически лица от моята партия, от външни политически лица - да направим голяма коалиция с ГЕРБ. После дойде предложението за това да стана председател на парламента. После - Деница Златева. Стигна се до там служебният министър-председател Герджиков да ме вика да ми обяснява, че Деница Златева трябва да влезе в кабинета", разказа Нинова.
 
След скандала заради срещата между бизнесмена Сашо Дончев и главния прокурор Сотир Цацаров в офиса на Гергов в ЦУМ, Нинова призна, че също е имала срещи там. Даде пример с омбудсмана Мая Манолова, с която говорили за президентските избори и Слави Трифонов, с когото обсъждали инициирания от шоуто му референдум за промени в изборното законодателство.

Без проверка по казуса "ЦУМ-гейт", реши ВСС

"Не съм отишла там, за да искам услуги от тези хора, отишли сме да говорим за принципни неща", подчерта Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП допълни, че друга причина за атаките срещу нея са промяната в правилника на партията, според която председателят ще бъде избиран от цялата партия.