Корнелия Нинова
Корнелия Нинова / БГНЕС
Корнелия Нинова поиска официално оставката на Георги Гергов, той я даде
93397
Корнелия Нинова поиска официално оставката на Георги Гергов, той я даде
  • Корнелия Нинова поиска официално оставката на Георги Гергов, той я даде
Георги Гергов подаде оставка като член на Изпълнителното бюро на БСП, за да не създава разделение в партията. Това съобщи самият той пред журналисти на излизане от сградата на БСП.

"Смятам, че няма смисъл да разделям партията", посочи той.

Георги Гергов за поисканата му оставка: Няма ненаказано добро

Оставката на Гергов от ИБ на левицата идва, след като стана ясно, че той е посредничил за неформална среща между главния прокурор Сотир Цацаров и бизнесмена Сашо Дончев.
 
В началото на днешния пленум лидерът на БСП Корнелия Нинова официално предложи изключването му. "С уважение към него, с това че е партиен човек, с това че много години работи за партията всеотдайно, но заради ситуацията, в която е замесена индиректно, разбира се, БСП, предлагам Георги Гергов да бъде освободен от Изпълнителното бюро, тъй като е политическо лице, в качеството на член на бюрото, и не приемам за редно политическо лице да участва в такива събития", заяви Нинова.
 
А след изказването й представителите на медиите бяха помолени да напуснат залата, в която се провежда заседанието на Националния съвет на БСП.

БСП се събира на пленум, очаква се Нинова да иска оставката на Георги Гергов
 

Георги Гергов
БГНЕС

 
Георги Гергов взе думата и попита защо медиите трябва да излизат. "Аз нямам от какво да се срамувам и от какво да се крия, нека видим какво съм направил", добави той.
 
„Не крием нищо", коментира в отговор лидерът на БСП. Винаги дискусиите ни са били закрити и винаги след това сме информирали за решенията, поясни Нинова.
 
КРИБ: Партиите да не експлоатират темата с конфликта между Дончев и Цацаров

Още вчера лидерът на червените декларира, че ако Националният съвет на партията не я подкрепи в гласуването за оставката на Гергов, тя ще си тръгна с достойнство. До този сценарии обаче няма да се стигне, тъй като Гергов днес сам е подал оставката си.

Историята с Георги Гергов можеше да мине и по-леко, смята Стефан Данаилов

Таско Ерменков приветства оставката, същото направи и Стефан Данаилов. "Мисля, че поемането на политическа отговорност е признак на добра политическа култура и на осъзнаване на това, че ние наистина сме партия, а не сме група за бизнес интереси", заяви Ерменков.
 
Социалистът Георги Божинов обаче разкри, че Корнелия Нинова има много по-голям проблем от Гергов: "Големият проблем, пред който е изправена Корнелия Нинова, е много по-грандиозен от това, което тя дефинира. Това е, когато човек трябва да се изправи срещу себе си".
 
Корнелия Нинова не говори след края на племуна на БСП.