/ БТА
Мая Манолова изказа мнение, че платформата на Кирил Петков и Асен Василев може да достигне и до първа политическа сила.

"Призовавам за обединение "Демократична България" и новата формация около Кирил Петков и Асен Василев. Такава платформа може да се бори за първа политическа сила", това заяви председателят на "Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова в предаването "Политически некоректно" по БНР.

"Време е да се преглътне егото на отделните политически лидери и да се участва в следващите избори с ясна перспектива за българските граждани", смята Манолова.

"Правителство на всяка цена е неприемливо, защото това означава правителство с влияние или с подкрепа от ГЕРБ и ДПС, е отбелязала тя. Решението е да има голяма формация без ГЕРБ и ДПС, която да разгради модела, да даде справедливост на хората и да реформира секторите, които продължават да за завзети от мутрите" смята Манолова.

"Предизвикателството е да има обединение, което да направи редовно правителство на промяната и да продължи с ревизия на предишното управление, подкрепа за бизнеса и уязвимите", посочи тя.

"Подготвили сме и изпращаме искане за достъп до обществена информация за използването на СРС срещу протестиращи граждани, е информирала тя. Според нея съдът, прокуратурата, Бюрото за контрол на СРС вероятно ще откажат информация, а МВР и ДАНС не е ясно какво ще отговорят. Трябва да са изчерпани всички възможности в националните процедури, за да заведем иск срещу държавата в съда в Страсбург", казва още Мая Манолова.
БТА