Левицата в София има нужда от промяна в цялото й ръководство
Левицата в София има нужда от промяна в цялото й ръководство / снимка: Sofia Photo Agency
За смяна на ръководството на градската организация на БСП в София заради най-слабите резултати, постигнати на избори за целия период на прехода досега, настоява левицата в БСП. Според лидера на лявото крило Янаки Стоилов загубата на червените в столицата се дължи и на кадровия клиентелизъм, който се толерира от соц.-ръководството в София.

БСП губи статуса си на първа политическа сила по обществено доверие, на лице е приблизително равновесие между социалистическата партия и ГЕРБ, констатира в анализа си на резултатите от местните избори лидерът на лявото крило в партията Янаки Стоилов.

Той бе категоричен, че левицата в София се нуждае от кардинална промяна в цялото й ръководство, а сред причините за загубата в София е и недостатъчно опозиционното поведение на червените общинари в Столичния общински съвет. Въпреки това Стоилов призна, че социалистите са завардили позициите си на първа политическа сила в национален план в някои градове на страната.

Левицата в БСП отново апелира за лява социална политика, в основата на която да стои ограничаването на бедността и корупцията и подобряването на здравеопазването и образованието. Ако не се предприемат тези мерки, загубата на БСП в следващите парламентарни избори е предизвестена, а на управлението предстоят още социални трусове, категоричен бе лидерът на лявото крило в партията.