Л. Стойков: Ударът на прокуратурата е срещу имиджа и бизнеса ми
Л. Стойков: Ударът на прокуратурата е срещу имиджа и бизнеса ми / netinfo
Ударът на прокуратурата е срещу имиджа и бизнеса ми, каза за Дарик пернишкият бизнесмен Любдмил Стойков. На този етап не искам да говоря без факти и стопроцентови доказателства дали задържането ми е атака срещу мен или е нещо целенасочено. Стойков заяви, че ще направи свое разследване от къде е атакуван и защо без нито едно даказателство срещу него по аферата името му бе активно тиражирано в медиите.

Бизнесменът не определи като реабилитация снемането на обвинението срещу него и освобождаването му. Според Стойков първата инстаниция – градският съд, е взела решението си преди делото за оставането му в ареста.

Не мога да кажа, че този акт е целенасочен или че е упражнен натиск върху съда, защото нямам конкретни доказателства, заяви Стойков, като изрази надежда, че в съдебната система има хора, които трудно се влияят от чужда намеса и работят с факти, а не както в случая – да бъдат манипулирани и да вземат неправилни решения.

Подобни, необосновани арести не трябва да се случават не само на бизнесмени, независимо от какъв мащаб, но и на който и да е човек, каза още Стойков.

Той определи задържането си като един лош пример за Европа и посъветва държавните ни институции да се поучат от работата на европейските си колеги, които не работят без доказани факти.

Стойков е категоричен, че арестът му няма да се отрази на бизнеса. Той изрази недоволство от манипулирането от общественото мнение.