Антон Кутев
Антон Кутев / БГНЕС
Говорителят на служебния кабинет Антон Кутев отговори на изказването на лидера на БСП в оставка Корнелия Нинова. Във вторник тя заяви, че подава оставка и че е учудена, че лично говорителят на служебния кабинет я е поискал. "Искането за отстраняването на Корнелия Нинова беше направено от мен на личната ми фейсбук страница (която е различна от официалната) и не обвързва правителството на България, което в нито един момент не се е занимавало с нейната особа. Още по-малко пък засяга президента на България, с когото искането ми не е било съгласувано", написа Кутев в профила си във Фейсбук. 

И се аргументира: "Искането за отстраняването на Нинова от поста и на председател на БСП беше направено в качеството ми на член на БСП от повече от две десетилетия, в това число над 15 години член на Националния съвет на партията, какъвто съм и сега".

Кутев обясни, че съдбата на БСП е "съдбовно важна" за него, защото в продължение на 9 години е бил член на ИБ на НС на БСП, шест години - секретар на НС, "бил съм председател на Областен съвет на партията, председател на комисии към НС и многократно член на районни и градски съвети на партията, както и на тяхните изпълнителни бюра. В продължение на три мандата бях народен представител от името на БСП", пише още Кутев. 

И заключва: "Искането ми беше направено с дълбока загриженост за съдбата на партията и съм сигурен, че отговаря на въжделенията на голяма част от редовите социалисти".