Притеснява ме, че от понеделник до четвъртък няма да има зелени коридори, предвид че има ваксини на склад. Кое налага изкуственото задържане на темпа на ваксинация от 30-40 хил. на ден? По тези числа математикът на щаба каза, че ще достигнем колективния имунитет до 63 дни. Защо да го отлагаме? Това коментира бившият здравен министър Костадин Ангелов на брифинг пред журналисти.

Ексминистърът не се съгласи с твърдението на наследника си /д-р Стойчо Кацаров/, че само 20% от ваксинираните са възрастни хора. По думите му половината от всички ваксинирани са в тази възрастова група.

Кацаров: Няма необходимост от НОЩ в сегашния му вид

"Не одобрявам спирането на зелените коридори. Близо половината ваксинирани са възрастни, зелените коридори могат да продължат. Мобилните екипи също могат да продължат работа, посочи проф. Ангелов.

"Новата заповед с новата организация сериозно ще компрометира темпото, което беше постигнато във ваксинациите и ще отдалечи постигането на колективния имунитет", предупреди той.

Здравното министерство обяви нов график за ваксиниране в страната

"Демагогията отстъпва място на здравия разум. Д-р Кацаров  от човек, който се съмняваше в качеството на ваксините, стана лекар, който носи отговорност за здравето на гражданите", коментира още бившият здравен министър.

По повод мнението на служебния здравен министър, че няма необходимост от Националния оперативен щаб в сегашния му вид, Ангелов каза:

"Когато аз бях министър, щабът работеше, давахме брифинги, разбирахте всичко това, което се случва в страната"

Днес служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров обяви нов график за ваксиниране срещу COVID-19. Всяка седмица, в дните от понеделник до четвъртък, общопрактикуващите лекари и разкритите ваксинационни центрове в страната ще имунизират граждани над 60 г.