Кои са приоритетите на новия Столичен общински съвет
Кои са приоритетите на новия Столичен общински съвет / netinfo
Първата точка в работата на новия Столичен общински съвет трябва да бъде управленската програма на кмета. Това заяви в предаването „Денят” по Дарик Вили Лилков от ДСБ. След това трябва да се състави бюджет и да се направят съответните предложения, но по думите на Лилков „топката е в ръцете на кмета”.

Според заместник-председателя на Столичния общински съвет от БСП Христофор Христов предстои да се вземат сериозни решения. „Отговорността започва от бюджета, преминава през концесиите и свършва с боклука”, смята Христов.

Според Николай Желев от СДС основният проблем е „тоталната липса на контрол”. Ще подкрепим всички разумни предложения и ще бъдем критични към неразумните, допълни общинският съветник от СДС.

В дебатите по Дарик за дейността на новия Общински съвет Орлин Иванов от ГЕРБ изрази увереност, че ще бъдат поети съответните отговорности, като за целта са нужни координация и взаимодействие между отделните служби. Като първа точка той открои преструктурирането на общинската икономика и бюджета.