Кметът на София откри нов пешеходен мост в кв. Младост
Кметът на София откри нов пешеходен мост в кв. Младост / снимка: Sofia Photo Agency
За да се предотврати огромното задръстване на входа на столичния квартал „Младост”, вече функционира осветен и закрит надлез. Това е алтернативата на преди време поставения пешеходен светофар, който трябваше да улесни пешеходците и да гарантира безопасното им движение в този участък от булеварда. Той обаче се превърна в пречка за потока автомобили, особено в пиковите часове, когато задръстването започваше още от „Цариградско шосе”.

Кметът Бойко Борисов изрази надежда инвестицията да бъде успешна и хората да използват съоръжението, като увери, че то ще функционира безпроблемно всеки ден, въпреки опасенията на хората. Част от живущите в блока, намиращ се в непосредствена близост, изразиха своето недоволство от това, че проектът не е съобразен с нормите на градоустройствения план.
Кметът на София откри нов пешеходен мост в кв. "Младост"
netinfo

Бул. „Александър Малинов” трудно побира трафика, който след изграждането на Бизнес-парк София и още доста нови сгради и магазини се увеличи многократно. Заместник-кметът на София Велизар Стоилов има план за изграждането на още 15 такива съоръжения, които да облекчат трафика в столицата. За целта обаче вече изградените трябва да докажат функционалността си, за да бъдат оправдани бъдещите инвестиции.