Кметът на Калофер катастрофира край Долна махала
Кметът на Калофер катастрофира край Долна махала / снимка: БГНЕС, архив

Кметът на Калофер Румен Стоянов катастрофира днес на пътя Пловдив - Карлово, научи Дарик. За тежкия пътен инцидент край село Долна махала е сигнализирано в 12.10 ч., уточняват от полицията. На място са изпратени полиция, пожарна и линейка.

Сблъсъкът е настъпил между лек автомобил „Мерцедес” и микробус от същата марка. От удара е смачкана колата,  с която пътувал калоферският кмет. Пожарникарите разрязали автомобила, за да извадят двамата ранени.

От Центъра за спешна медицинска помощ съобщиха, че младеж на възраст около 20 години е в кома с опасност за живота и политравми. Кметът на подбалканския град е в задоволително състояние. Двамата са откарани в Университетската болница „Свети Георги” в Пловдив.

От здравното заведение съобщиха, че младежът е черепно-мозъчна травма, фрактура на черепа, оток на мозъка, гръдно-коремни травми, счупено ребро, контузия на белия дроб и частичен пневмоторакс и фрактури на крайниците. Предстои фиксация на костите чрез ортопедична операция.

Кметът Стоянов е гръдно-коремна травма и повърхностна рана в главата без опасност за живота. Шофьорът на микробуса е със счупена ръка.

Движението по главния път в района на катастрофата бе временно преустановено и пренасочено по обходен маршрут през  Калояново - Михилци -Хисаря. От 15.00 ч. трафикът по пътя Пловдив - Карлово е възстановен, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура”.

Полицията изяснява причините и обстоятелствата за инцидента.