Кирил Петков парламент Народно събрание
Кирил Петков парламент Народно събрание / БГНЕС
Време е да сложим смисъл в думите "народен представител". Народен представител е човек, който представя не само своите избиратели, но и на целия български народ. Наш дълг е да служим на българския народ - горд народ с велика история, намиращ се на най-красивото кътче на Земята. Това заяви лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков в тържественото си слово по повод откриването на 47-то Народно събрание.

"За съжаление прекалено дълго време голяма част от народните представители преди нас не са си свършили добре работата и затова сме изправени пред огромни предизвикателства. Близо 2 млн. от нашите сънародници са избрали място за дом извън България. На всеки площад, където се срещахме с наши избиратели, ни казваха: "Моля, върнете ни млади хора". Това ни го казваха възрастни хора през сълзи - 42% от тях живеят под линията на бедност", посочи Кирил Петков.

"Какво да кажем за цяла Северна България, която чака да се дострои АМ "Хемус", която уж се строи, но освен раздадени милиарди - път няма", посочи той. И продължи да дава пример: "Ами цената на тока? Какво да кажем за околната среда с наказателните дела от Европа? Прословутата връзка от Гърция? Как сме достигнали дотук? Къде са били народните представители, които е трябвало да решава тези проблеми? Отговорът се крие в няколко думи - алчност, егоизъм и нехайство, не при всички, но при много от тях", продължи Кирил Петков.

Той призова за нулева толерантност към корупцията, нулева търпимост към кражбите, апелира за истинско правосъдие и да се защитават интересите на избирателите, да се превъзмогне личното его и да работят заедно, България да е активен член на ЕС и да дава конструктивни позиции, да стане лидер на Балканите и пример за добросъседство, за България, където младите се връщат, възрастните изживявят достойно старините си. Време е да сложим смисъл в думите "народен представител". Време е да си свършим всички работата", завърши словото си Петков.