Депутатът от БСП Кирил Добрев, който бе избран за зам.-председател на партията, заяви, че напуска НС
Депутатът от БСП Кирил Добрев, който бе избран за зам.-председател на партията, заяви, че напуска НС / БГНЕС
Кирил Добрев, който беше избран за заместник-председател на БСП, обяви, че се оттегля от парламента. С промените в Изпълнителното бюро даваме възможност на повече хора да се реализират, коментира той пред журналисти.

Още повече около 30 човека от новото Народно събрание са родени след 1980 г., това е едно ново поколение политици, на които искаме да дадем шанс да се развиват, заяви Добрев. С моето оттегляне в парламента ще влезе човек, който е роден именно през тези години, коментира той. По думите му това е бъдещето на България и на БСП.

Корнелия Нинова с четирима заместници в БСП

Получихме една партия с 370 хиляди гласа и към днешна дата я изведохме на един милион, отбеляза той. По думите му не може да има силна партия без силна местна власт. Това, което трябва да направим до местните избори, е да стабилизираме организациите и да работим за спечелването на следващите избори, заяви новият заместник-председател на БСП, който ще отговаря за партийната дейност.
 

Депутатът от БСП Кирил Добрев, който бе избран за зам.-председател на партията заяви, че напуска НС
БГНЕС

Попитан дали, след като напусне Народното събрание, ще взима заплата като заместник-председател на БСП, Кирил Добрев каза, че има и други доходи освен тези в парламента и те са ясни по данъчната му декларация.

Добрев обясни, че промените в Бюрото са направени на принципа хора от парламентарната група в лицето на заместник-председателите и заместник-председателя на парламента да участват и в работата на партийното ръководство.

По повод на коментари на недоволни членове на Националния съвет след гласуването, Кирил Добрев каза, че няма да коментира колеги, които са една закъсняла опозиция и е трябвало да коментират онези 370 хиляди гласа, които унизиха БСП и я направиха треторазрядна сила. Не се срамуваме от нито едно свое действие, което сме направили в последната година, заяви той.

Депутатът от БСП Кирил Добрев, който бе избран за зам.-председател на партията заяви, че напуска НС
БГНЕС


Петима депутати аут от Изпълнителното бюро на БСП

Според другия новоизбран заместник-председател на БСП Деница Златева гласуването на пленума говори за изключително доверие в председателя на партията Корнелия Нинова. Тя отбеляза, че с много голямо мнозинство Националният съвет е подкрепил предложенията на председателя за четирима заместници.

Новият заместник-председател Владимир Москов, който е шест мандата кмет на Гоце Делчев, заяви, че приема поста като голяма отговорност и голямо признание към местната власт. Отдавна не сме имали заместник-председател на партията от местната власт, отбеляза той.
БТА