/ БГНЕС
Националният съвет на БСП изключи петима депутати от състава на Изпълнителното бюро на партията и одобри трима нови членове, които не са народни представители. От своя страна депутатът Кирил Добрев заяви, че ще напусне парламента, и ще остане да работи само като член на Изпълнителното бюро.

Кирил Добрев напуска НС, на негово място влиза ново лице от БСП

Националният съвет на БСП прие предложените промени в Изпълнителното бюро на партията. Новоизбраните членове са: Владимир Москов от Гоце Делчев, Атанаска Тенева от Пловдив и Апостол Димитров от Варна. В ИБ на БСП и на парламентарната група позициите си запазват: Стефан Данаилов, Валери Жаблянов, Драгомир Стойнев и Крум Зарков. От народните представители в Изпълнителното бюро са освободени: Красимир Янков, Иван Ченчев, Стоян Мирчев, Александър Симов и Весела Лечева.
 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова
БГНЕС

Корнелия Нинова с четирима заместници в БСП

НС на БСП избра четирима заместници на лидера Корнелия Нинова - Кирил Добрев, Стефан Данаилов, Владимир Москов, Деница Златева.


Предложението на лидера за БСП Корнелия Нинова за изключването на петима депутати от Изпълнителното бюро и одобряването на трима нови членове, което стана с тайно гласуване, раздели членовете на Националния съвет.

На въпрос дали изборът кой да напусне и кой да остане е направен справедливо новият зам.-председател Деница Златева посочи, че право на председателя на БСП е да прецени кого да предложи за напускане и кого за оставане.
 

Депутатът от БСП Кирил Добрев
БГНЕС

Нинова: ГЕРБ внушиха, че ще отклоним България от европейския й път

Самата Нинова се е аргументирала пред съпратийците си с това, че има важни задачи в НС и, от друга страна, в партията и не е възможно едни и същи хора да вършат всичко, както и не е редно. Ето защо Весела Лечева, Александър Симов, Красимир Янков, Иван Ченчев и Стоян Мирчев ще бъдат само депутати, а Стефан Данаилов, Валери Жаблянов, Драгомир Стойнев и Крум Зарков остават и в Изпълнителното бюро, и в парламента.