/ БГНЕС
Нинова: ГЕРБ внушиха, че ще отклоним България от европейския й път
93606
Нинова: ГЕРБ внушиха, че ще отклоним България от европейския й път
  • Нинова: ГЕРБ внушиха, че ще отклоним България от европейския й път
Над 2,5 милиона българи са подведени от обещанията и излъгани от неизпълнени ангажименти на новите управляващи, след по-малко от месец от началото на кабинета "Борисов 3". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на заседание на Националния съвет на партията.
 
Тя направи оценка на работата на правителството и потвърди ролята на БСП като опозиция.

Пленумът на БСП решава дали да има депутати в Изпълнителното бюро

"Въпреки подаваните оставки и спечелването на изборите, парламентарната подкрепа за политиките на ГЕРБ намалява. Народното събрание избра правителство и то обяви своите управленски приоритети", каза Нинова.

Тя направи преглед на гласовете, с които са избрани последните три правителства с премиер Борисов и отчете, че въпреки подаваните оставки и спечелването отново на изборите, парламентарната подкрепа за политиките на ГЕРБ намалява, а вотът против се увеличава в годините.

БГНЕС


"Сериозната отлика на сегашния кабинет "Борисов3 " спрямо предходните е включването на националистически партии в състава му", коментира Нинова и припомни, че когато "Атака" е подкрепяла отделни решения на правителство на БСП това е било представяно като огромен проблем и отстъпление от демократични принципи.

"ГЕРБ внушиха, че БСП ще отклони България от европейския й път. Днес те официално си партнират с националистически партии, които настояваха за излизане от членството на ЕС и НАТО", посочи Нинова и подчерта, че днес ЕНП приема това безрезервно. По думите й тези двойни стандарти показват само едно - не са важни принципите на демокрацията, нито европейските ценности, а властта.
 
"Най-важно е, че двете партии се отказаха от предизборните си обещания", коментира Нинова и подчерта, че няма друго правителство, което толкова бързо, по-малко от месец след изборите, да е подменило вота на гражданите.