Каварна без ток заради снега
Каварна без ток заради снега / снимкa: Sofia Photo Agency

Без ток заради нарушено електроснабдяване е сградата на общинската администрация в община Каварна, промишлената зона и някои квартали в града, съобщиха от общинския съвет за сигурност. Нарушено е и водоподаването в града, поради авария на помпена станция.

Без ток са и селата Българево, Стаевци, Свети Никола, Дуранкулак и Камен бряг.

Екипи на „Пътно управление" помагат на аварирал турски автобус, закъсал тази сутрин до село Хаджи Димитър. Автобусът пътува в посока Румъния.

Сняг вали в цялата Добричка област. На места снегонавяванията достигат до 50 см. 40 машини почистват пътищата от Републиканската пътна мрежа, информират от пътното управление.

Затворен за движение е пътят Балчик - Оброчище - Албена - Кранево. Непроходими са пътните отсечки в община Крушари и голяма част от третокласните и четвъртокласни пътища в региона.

Няма селища без ток и вода. Изтеглени са били закъсали автомобили между Овчаровски плаж и Балчик, съобщиха от Областния съвет за сигурност.

В Добрич почистващата фирма „Асса България" е изкарала пет машини и целия си наличен състав от 100 души за разчистване на улиците. Приоритетно се почистват булевардите, подходите към училища, детски градини, болницата и тролейбусната мрежа.