Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет изслуша адвокат Александър Червеняков, и подалите оставка като заместници на бившия районен прокурор на София Невена Зартова прокурори Борислав Георгиев, Иван Стефанов, Мима Куцкова-Дамянова и Тодор Куюмджиев.

Те бяха поканени с цел изясняване на дейността на групата около Мартин Божанов, обясниха от ВАС.

Прокурорката Невена Зартова: Не познавам Нотариуса, но ме каниха в „семейството“ на Пепи Еврото

Протоколът от заседанието, в частта на обсъждането, ще бъде изпратен на Временната парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов, на Временната комисия, създадена с решение на Съдийската колегия на ВСС, на и. ф. „главен прокурор“ и на главния инспектор на Инспектората към ВСС.

Освен това той ще бъде изпратен и на и. ф. административен ръководител на Софийска районна прокуратура. Целта - да стигне до всички прокурори поканата за изслушване на тези от тях, присъствали на коледно тържество в Банско с Мартин Божанов - Нотариуса.

Образуваха второ дисциплинарно производство срещу Невена Зартова

На същото заседание бившата заместничка на Невена Зартова Мима Куцкова каза, че е виждала в сградата на прокуратурата Мартин Божанов да влиза и да излиза от кабинета на бившия районен прокурор. Освен него по думите ѝ там е идвал и неговият адвокат Велимир Атанасов.

Прокурорската колегия покани за изслушване в следващото ѝ заседание Диана Колева – съдебен секретар в СРП и Дима Куюмджиева – съдебен администратор на СРП.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
ВСС/БТА