Кандидат-журналисти писаха за Анонимно в интернет
Кандидат-журналисти писаха за Анонимно в интернет / cнимкa: Sofia Photo Agency
Анонимно в интернет” е темата на писмения изпит по журналистика, по който пишат и в момента кандидат-студентите в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. 895 са кандидатите да учат във Факултета по журналистика. Те кандидатстват за три специалности –журналистика, връзки с обществеността и книгоиздаване.

Това е тема, която е близка до тях, това е интернет-поколение, каза след изтеглянето председателят на изпитната комисия доц. Весела Табакова. „Темата е от вида теми, които ние предпочитаме да формулираме, т.е. многозначни теми, които не предпоставят една гледна точка”, обясни още тя.

На излизане кандидат-студентка разказа, че е акцентирала на тезата, „хората влизат в интернет понеже имат време за губене и понеже искат да живеят друг живот, да бъдат други”. Друга кандидатка сподели, че е наблегнала на представянето на интернет „в различна светлина – жена, изкуствена красота, т.е. всичко, с което днес заменяме интернет”. Не липсваха коментари и че някои не одобряват комуникациите през интернет и завърването на познанства по този начин. Други казаха, че въобще не влизат в интернет.

Репортаж чуйте в прикачения звуков файл