/ БГНЕС
Задачата е ясна - спечелване на парламентарните избори,за Столичната организация това означава най-малкото повтаряне на успеха от президентските избори. Това е заявил председателят на Градския съвет на БСП-София Калоян Паргов в доклада си пред делегатите на Градската конференция, съобщиха от пресцентъра на градския съвет.

БСП утвърди водачите на листи за изборите

Според Паргов това е възможно по три причини.

"Първата е, че изборите няма да се подготвят от администрацията на ГЕРБ. Ние разчитаме, че служебният кабинет ще изпълни заръката на президента Радев да направи пълна ревизия на предходното правителство, както и да извади на показ всички безобразия и закононарушения, извършени от кабинета "Борисов - 2", е отбелязал председателят на Градския съвет на БСП.

"Втората причина е, че десницата в столицата е силно разколебана и разединена. Третата е, че ще заложим на ново качество на нашите кандидатски листи, в тях ще присъстват авторитетни личности, на изявени наши членове и активисти", изтъкнал Паргов и добавил, че в листите ще отсъстват фиктивни коалиционни партньори и опетнени и обременени от негативни изяви в миналото лица.
 

БГНЕС

БСП залага на 40% нови лица и 60% опитни парламентаристи в листите

Резултатът от предстоящите избори ще зададе посоката на развитие на страната, а и на столицата през следващите 10 или 20 години, е посочил той. По думите му изборите ще са тест за партиите и политиците дали те разбират това, което хората са поискали да се промени в начина на правене на политика.

Лидерът на столичните социалисти е предупредил, че срещу БСП стои противник, който макар и разколебан и отслабен, ще направи всичко да запази властта.
Резултатите от президентските избори доказват, че, когато играеш открито, честно и в съответствие с онова, което очакват българските граждани, успехът идва като логичен завършек на кампанията, е посочил Паргов.
БТА