Сигурността на Европа е отговорност пред всички страни на континента и само заедно можем да защитаваме нашия общ дом - около този извод се обединихме с министъра на външните работи на Великобритания Дейвид Камерън, съобщи председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в своята лична страница във Фейсбук. 

"Двамата разговаряхме за общите ни възможности за подкрепа на Украйна срещу руската военна агресия", добави той.

Като партньори в НАТО България и Великобритания винаги са имали активно сътрудничество в сферата на сигурността. С Камерън разговаряхме и за повишаването на интензитета на двустранните отношения между нашите две страни, написа Борисов.

"Запознах британския външен министър и с приоритетите на евроатлантическото мнозинство в българския парламент за следващите девет месеца след ротацията в правителството. Уверих Камерън, че евроатлантическият фокус на България остава централен приоритет на ГЕРБ", добави председателят на ГЕРБ.

"Ако се разреши на Путин да превземе друга държава, той няма да спре дотам, а ще иска още. Ако искаме да се борим за свобода, трябва да защитим държавата, която защитава своите граници", заяви по-рано Дейвид Камерън, който проведе среща с премиера Николай Денков и с вицепремиера и външен министър Мария Габриел. Посещението на британския външен министър се осъществява по покана на Мария Габриел.