/ Агенция "Митници"
Те са открити в шофьорска кабина на камион
Митническите служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ откриха близо 2 кг златни накити в шофьорската кабина на товарен автомобил, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

Митничари на „Капитан Андреево" намериха златни накити за 142 000 лв. (СНИМКИ)

На 11 октомври, около 06"00 часа сутринта на митнически пункт "Капитан Андреево" на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси“ пристига товарен автомобил с чужда регистрация, превозващ стока от Турция за Германия.

Агенция "Митници"

По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При пролъчване с рентгенова апаратура и последващия физически контрол, във фабрична кухина между тапицерията и тавана на шофьорската кабина, са открити 6 пакета.

Иззеха златни и сребърни накити, укрити в седалките на автобус на „Капитан Андреево” (СНИМКИ)

Те съдържали 827 накита - пръстени, гривни, медальони, синджири, колиета, обици, както и гривни с червен и черен конец със златни елементи и четири чифта копчета.


Според експертизата на вещото лице, откритите изделия са от 14-каратово злато с тегло 1977.71 грама и са на стойност 158 216 лева. Контрабандните златни изделия са задържани.

По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.

Митничари иззеха над 10 кг златни накити, укрити в хладилни чанти (СНИМКИ)

По разпореждане на прокуратурата, на водача на товарния автомобил - 61-годишен турски гражданин, е бил привлечен към наказателна отговорност.

Спрямо същия, е била взета мярка за неотклонение „гаранция в пари“ , както и „Забрана за напускане пределите на Република България“, освен с разрешение на Окръжна прокуратура.