Издирването на Петко Сертов продължава, претърсват района на Петрич
Издирването на Петко Сертов продължава, претърсват района на Петрич / снимка: БГНЕС, архив
Издирването на Петко Сертов продължава, претърсват района на Петрич
76939
Издирването на Петко Сертов продължава, претърсват района на Петрич
  • Издирването на Петко Сертов продължава, претърсват района на Петрич

МВР продължава разследването без успех по нашумелия в последните дни случай - този с изчезването на бившия шеф на ДАНС Петко Сертов. След като обиколката с хеликоптер над пътен възел Мухово, язовир "Тополница", посока Костенец не е дала резултат, стана ясно, че колата на Сертов е била забелязана в Петрич още в деня на изчезването му.

„Проверяваме информация, че на 5 този месец, около 18:00 ч. автомобилът на господин Сертов е бил в района на град Петрич. Имаме информация за тази дестинация. В крайна сметка от тук би могло да се направи логично предположение за негово излизане в посока на Гърция, предвид контактите на Петко Сертов и семейството му", заяви главният секретар на МВР Свелозар Лазаров.

Той увери, че издирването на бившия шеф на родното ФБР ще продължи.

Стана ясно и за друг нашумял случай - полицията е проверявала руски гражданин за инцидента със съдия Лозан Панов от Върховния административен съд. По случая се води разследване за причиняване на средна телесна повреда по непредпазливост и бягство от местопроизшествието, съобщиха за Дарик от Софийската районна прокуратура.

Оказало се, че именно руснакът е видял безпомощния Панов на улицата и го е закарал с автомобила си до болницата. Междувременно полицията продължава да издирва колата, която е блъснала кандидата за съдия №1.

Вечерта, когато Лозан Панов се връща от редовния си джогинг в Южния парк и буквално е пометен на пешеходна пътека, мъж от руски произход, който е бил в близост, го вижда и му оказва помощ. Това обясни главният секретар на МВР Свелозар Лазаров:

„Руски гражданин закарал господин Панов до Пирогов. Въпрос на време е. Просто нямам актуална информация предвид определени действия дали е назначена комплексна експертиза на автомобила, с който руският гражданин е закарал господин Панов в болницата".

От Софийската районна прокуратура обясниха за Дарик, че към момента няма никакви данни обстоятелствата, при които е пострадал Лозан Панов да са различни от обикновено ПТП. Именно затова по случая е образувано досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда по непредпазливост и бягство от местопроизшествието. Наказанието за такова престъпление е от 1 до 5 години затвор.

Междувременно Панов се намира в болница с комоцио и фрактура на таза. Вчера стана ясно, че той е изпратил молба до ВСС с отказ да участва в процедурата за шеф на ВКС. Кадровиците обаче отложиха разглеждането на молбата му с една седмица заради опасенията на някои от кадровиците, че той е взел решението си в състояние на "тежка емоция" и не добро психическо състояние.

Лазаров коментира лаконично и скандала с т.нар. „черно тото", като каза единствено, че разследването е от една година. Работено е с 12 лица, извършени са обиски в 6 града.

Манипулираните мачове са изцяло от българското първенство. По информация на Дарик вчера задържани са били 9 души, които обаче са освободени след 24 часа.