Избраха кметове на пет добруджански общини
Избраха кметове на пет добруджански общини / netinfo
В пет общини в Добричка област бяха избрани кметове на втори тур на местните избори. Ето и окончателните резултати:

В община Балчик изборите печели Николай Ангелов, издигнат от инициативен комитет. Той е събрал 51,17 на сто от гласовете на избирателите, спрямо 48,83 на сто за конкурента му – досегашния кмет Красимир Михайлов, издигнат от Зелена партия.

В община Генерал Тошево за трети мандат на кметския стол ще седне Димитър Михайлов, издигнат от БСП. За него са гласували 56,17 % от избирателите. Кандидатът на коалиция „ГЕРБ, ЗНС, НДСВ, СДС, ДСБ, ВМРО – БНД” Николай Николов е събрал 43,83 процента от гласовете на генералтошевци.

Новият кмет на Шабла се казва Красимир Кръстев. Той е издигнат от партия ГЕРБ, а за него са гласували 52,29 % от избирателите, спрямо 47,71 % за опонента му Камен Киров от движение „Нашият град”.

В Тервел за трети кметски мандат е избран Живко Георгиев, издигнат от БСП. За него са гласували 52,46 процента от жителите на общината, спрямо 47,54 на сто за кандидата на ДПС Зия Халил.

В община Добрич за пети пореден мандат е избран Петко Петков, издигнат от БСП. Той печели 77,42 % от гласовете на избирателите срещу 22,58 % за Гюлхан Вейсел – кандидат от ДПС.

Други новини от Добрич