/ Продължаваме Промяната
Европейската комисия (ЕК) е изпратила 400 коментара и препоръки по Стратегическия план на България за развитие на земеделието и селските райони през 2023-2027 г. Това съобщи на брифинг министърът на земеделието Иван Иванов. Искам да подчертая, че това са коментари, а не забележки, поясни той. Иванов допълни, че като цяло ЕК дава позитивна оценка на плана.

Министерството на земеделието определя 40 коментара като съществени, 160 – като технически и 205 – като общи, които не се нуждаят от коментар. Това ще позволи да се съсредоточим върху действителната работа, каза министър Иванов.

Иванов: Земеделците в Садово ще получат адекватна помощ за щетите от градушката

Ще направим необходимите корекции, където е нужно, ние работим с пълна пара, допълни още той. Представителите на Министерството на земеделието ще провеждат по три срещи седмично с експерти от ЕК. Предвиждаме интензивна комуникация, тъй като това ще определя селскостопанската политика на страната в следващите пет години, коментира Иванов.

Заместник-министър Момчил Неков информира, че благодарение на усилията на експертите в Министерство на земеделието, ще бъдат осигурени 1,4 млрд. евро.
БТА