/ Петя Димитрова
Номинацията от всичките 11 члена на ВСС означава огромно доверие към мен и аз нямам право да излъжа това доверие. Срещу това доверие стои отговорност, а аз не съм човек, който бяга от битки и отговорност. Залогът тук е много голям - оцеляването на всякакви олигарси, мутри, срещу които ние водим дела. Това заяви зам.-главният прокурор Иван Гешев за БНТ.

Прокурорите чакат подкрепа от съдиите за кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор

Той е и единственият номиниран за нов главен прокурор. Предложението беше направено вчера на заседание на Висшия съдебен съвет. Зад кандидатурата на Гешев застана цялата прокурорска колегия.

"Няма от какво да се притеснявам, няма от какво да се срамувам. Разполагам с жилище, което е ипотекирано в квартал "Волуяк". Жена ми разполага с таван до Софийски централен затвор, а не в квартал "Изгрев" или "Изток". Нямам асансьор, който да ми стига до хола", добави Гешев.

Иван Гешев е първото предложение за нов главен прокурор

"Нямаме притеснение да повдигнем обвинения и да поискаме "задържане под стража" на всякакви лица, независимо на каква позиция са, стига да има необходимите доказателства", каза още той.
БГНЕС