/ Dariknews.bg
Главният прокурор Иван Гешев награди окръжния прокурор на Шумен Маргарита Георгиева и следователите от Националната следствена служба Мариан Маринов и Валери Ставрев за отлична работа при разследването на влаковата катастрофа в с. Хитрино от края на 2016 г.

Осъдителни присъди по делото Хитрино

Прокуратура на Република България

В резултат на проведеното разследване и събраните доказателства бяха постигнати ефективни осъдителни присъди на двамата подсъдими – локомотивните машинисти. Те получиха наказания съответно по 15 и 10 години „лишаване от свобода“ и отнемане на правото да упражняват професията си за период от 17 и 12 години.

Нова експертиза: Висока скорост причинила катастрофата в Хитрино

Прокуратура на Република България

Главният прокурор Иван Гешев награди още прокурора от Районна прокуратура-Варна Нора Славова и следователя от Следствения отдел на Окръжна прокуратура-Варна Евгения Дъбнишка-Вълчева. Те са отличени за работата им по случай, в който адвокат от Варна е измамил 12 души, които ощетил общо с над половин милион лева. В резултат на събраните доказателства обвиняемият е получило ефективна присъда от 7 години затовр и конфискуване на половината от имуществото му. 

Прокуратура на Република България

Прокуратура на Република България