Искали от Жоро Главата да подпише показания срещу Маргина и Сако
Искали от Жоро Главата да подпише показания срещу Маргина и Сако / снимка: DarikNews

Двама магистрати от Върховната касационна прокуратура са поискали от Георги Славов-Жоро Главата да подпише показания, че Красимир Маринов-Големия Маргин е шеф на наркоканал, което щяло да гарантира освобождаването му от ареста. Това обяви самият Жоро Главата пред Пловдивския районен съд на заседанието за мярката му за неотклонение. Магистратите го посетили преди двайсетина дни, поискали и да свидетелства срещу Стефан Бонев-Сако, обвинен за участие в престъпна група за разпространение на наркотици, рекет и грабежи.

Георги Славов заяви, че е отказал да подпише подобни показания, тъй като се притеснява за живота на детето си. Скандалните разкрития той обяви минути преди съдът да го остави за трети път с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Жоро Главата и охранителят му Пламен Иванов остават в ареста, тъй като реалната опасност да извършат ново престъпление не е отпаднала. Срещу тях е повдигнато обвинение за хулиганство, а срещу Пламен Иванов и за неспазване на законовите изисквания при боравене с оръжие, с което е застрашил живота на много хора.

Двамата бяха подведени под отговорност заради участието им в престрелката на 10 януари пред нощен клуб "Бедрум". След инцидента полицията задържа общо осем души. Разпитани бяха 27 свидетели. На предишното заседание на съда Жоро Главата заяви, че скандалът е предизвикан от хората на Владо Арабаджиев, син на известния хотелиер Ветко Арабаджиев.

Освен двамата адвокати на Главата и охранителят като частни защитници се явиха майката на Георги Славов и съпругата на Иванов.

Според адвокат Станимир Вълчев месецът, в който двамата са в ареста, е изпълнил предназначението си и те трябва да бъдат пуснати, за да се грижат за семействата си и за хората, които работят за тях.

Определението подлежи на обжалване и протест в 3-дневен срок пред Пловдивския окръжен съд.