Понеже Кирил Петков говори за борба с корупцията, обвинявайки, че всички останали, че са корумпирани и прави отвратителни намеци в тази посока към Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Кирил Петков еднолично е създал корупционна среда в МРРБ сега, след като излязохме от кабинета, с негово решение. Това заяви председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

Петков: Не можем да си позволим да вкараме задкулисието обратно в управлението

"Кирил Петков се опитва да овладее МРРБ и практически вече го е направил. Целта е да се овладеят паричните потоци. Беше обвиняван Гроздан Караджов и ИТН за далавери. Петков уволни всички зам.-министри в МРРБ и сложи двама свои човека, които да управляват паричните потоци. Издал е абсолютно незаконна заповед, която забранява в МРРБ и в подресорните фирми да се плащат суми над 900 хиляди лева без разрешение на правителството. Всички тези плащания трябва да бъдат разрешени от МС и от зам.-министри", заяви Йорданов.

Йорданов изтъкна, че един от назначените зам.-министри - Александър Стоянов - е със "съмнително минало". По думите му журналистите трябва да проверяват в какви фирми е работил Стоянов и "дали няма нещо общо с тази схема в МРРБ" и призова да се види каква е съсобствеността на тези фирми.

"Когато някой говори за корупция и задкулисие дали именно Петков не прави така - назначава хора със съмнително минало, назначава ги да разрешават плащания в нарушение на закона и създава "прекрасна" корупционна среда, да си плащат фирмите процента, да получават юридическа помощ с определена кантора, и да плащат определен процент от сумите, които имат да получават", завърши Йорданов.