Притеснява ме начинът, по който се води тази кампания, каза кметът на столицата
Не очаквах, че лъжата ще измести разговорите за проектите на София, заяви кандидатът за нов кметски мандат в София Йорданка Фандъкова в предаването „Събуди се“ по NOVA.

„Моята кампания е обърната изцяло към проектите на града и решенията на проблемите. Аз не обичам общите приказки и никак не ми е в стила това“, добави Фандъкова. „От началото на кампанията се тиражира една лъжа, че сме обявили обществени поръчки, които трябва да приключат преди изборите. Колкото и пъти да обясних, че това не е така, тази лъжа продължава да се тиражира в различни студия. Това беше един от ударите под кръста. Обществените поръчки, които се обявяват са тези, които ще приключат към края на годината, в началото на следващата година“, обясни още кандидатът за кмет на София. Тя уточни, че новият кмет, който и да е той, ще има пълното право или да приеме резултатите от проектите, или да ги откаже.

Алфа рисърч: Оспорвана надпревара за кметския пост в София

„Това са много важни процедури, например, за закупуване на електробуси, тролейбуси и трамваи. Един проект, който защитих с много сериозни усилия, с промяна в оперативната програма, за да може да насочим ресурс към подобряване качеството на въздуха и към подобряване транспортното обслужване в кварталите. Говорим за една важна мярка хората да използват градския транспорт и да слязат от автомобилите си“, посочи още тя.

„Това, което ме притеснява, е начинът, по който се води тази кампания. Затварят се пликове по студията, разнасят се книжки, някакъв пълен цирк се получава. Основно визирам г-жа Мая Манолова, която включително във вашето студио, след като твърди, че има толкова нарушения в процедурите и, че те са нарушени, колко сигнала е подала в прокуратурата за това? Оказа се, че няма нито един подаден сигнал. Нещо повече, тя извади една проверка, която лично аз съм назначила, лично аз съм предала в прокуратурата за проверка, защото смятам и зная, че корупция се бори само с проверка на всеки сигнал и предаване в прокуратурата, за да знае всеки, че не е защитен“, допълни Йорданка Фандъкова.

На атаките, че не е софиянка, Фандъкова, която е родом от Самоков, разказа, че живее в столицата още от 13-годишна, когато е пристигнала да учи в езикова гимназия, а най-силният й детски спомен от ранна възраст е, когато баща й редовно я е водил в Зоопарка в Княжеската градина.