Интензивен е трафикът към София
Интензивен е трафикът към София / снимкa: Sofia Photo Agency

Трафикът на пътните превозни средства към София се увеличава, съобщават от МВР. По информация на „Пътна полиция” в района на "Траянови врата" по автомагистрала "Тракия" са се образували три колони, движението е затруднено.

Предприети са мерки, които да облекчат трафика при влизане в столицата. На бул. "Европа" и Околовръстния път екип регулира движението. На Ботевградско шосе трафикът е интензивен, има готовност пътни полицаи да започнат регулирането, предприети са мерки за удължаване на фазите на светофара в района на Долни Богров. Вече са поставени знаци на пътя откъм Перник, които дават възможност на шофьорите при влизане в София да използват две ленти на движение.

Служителите на "Пътна полиция" призовават водачите на товарните автомобили при първа възможност да отбиват в страни от пътя, за да облекчат бързото изтегляне на автомобилите.

Натоварен е трафикът по направлението Кюстендил-София. Въпреки натовареното движение водачите спазват пътните знаци и ограниченията в скоростта. Увеличение на трафика се наблюдава и по пътя за Дупница. Слаб поток от автомобили се регистрира по направлението Кюстендил-Гюешево.

Обстановката на ГКПП Калотина е спокойна, има малко повече от обичайното товарни автомобили, но те се обработват навреме, съобщи за Дарик комисар Бойко Александров от „Гранична полиция”. Според него опашките от леки автомобили от последните дни вече са се стопили.