Имамов: Министерството на Етем ще получи допълнителни пари
Имамов: Министерството на Етем ще получи допълнителни пари / netinfo

Министерството на държавната политика при бедствия и аварии ще получи допълнително пари, въпросът е колко и за какво. Това каза в предаването „Денят” заместник-председателят на парламентарната бюджетна комисия Алиосман Имамов. Министър Етем изброи един голям списък с дейности, които трябва да бъдат извършени. Тя ще получи пари, но те няма да покрият всички дейности.

Ще бъдат отпуснати средства в размер на 51 милиона лева, които ще бъдат разпределени между Министерството на отбраната, Министерството на държавната политика при бедствия, аварии и катастрофи и за други дейности, каза още Имамов.

Въпросите за данъка върху хазарта и затварянето на безмитните магазини, което е ангажимент на България към Европейския съюз, не бяха обсъждани, каза още Имамов. Заместник-председателят на парламентарната бюджетна комисия каза, че според него няма основание да се разделят хазартните дейности и на тази основа да се ползват различни ставки.

Имаше коалиционен дух в тези разговори и решенията, които бяха взети, до голяма степен бяха приети от коалиционните партньори, коментира Алиосман Имамов разговорите на  срещата на политическия съвет на тройната коалиция.