Има нови факти по делото срещу Златко Баретата
Има нови факти по делото срещу Златко Баретата / снимка: DarikNews, Надя Коцева
Има нови факти по делото срещу Златко Баретата
19236
Има нови факти по делото срещу Златко Баретата
  • Има нови факти по делото срещу Златко Баретата

Златомир Иванов-Баретата е поискал да бъде освободен от ареста поради болест. Това съобщи градският прокурор Николай Кокинов. По делото срещу него има нови факти.

От разпити на свидетели, проведени от прокуратурата, са излезли нови факти за престъпната дейност на Златко Баретата и групата около него, и има голяма вероятност обвиняемите по делото да се увеличат, съобщи градският прокурор. Баретата е подал молба за промяна на мярката за неотклонение, тъй като е болен и се нуждае от лечение. Заболяването е в долната част на тялото, поясни Кокинов.

Делото „Лиани” се е върналото от ДАНС в прокуратурата. От него ще се отделят материали за финансови престъпления, свързани с изграждането на канализационни мрежи, екологични проекти и пречиствателни станции в страната, съобщи още градският прокурор.

Сигналът на Яне Янев за изчезналите 10 тона цирконий до главния прокурор е разпределен на Софийска градска прокуратура, което ще се разпореди на ДАНС да  извърши проверка на обстоятелствата около изчезването на метала.