/ Източник: ДПС
Привържениците на ДПС са сметнали за морално ангажиращо да дойдат в района на парк „Росенец“ и да подкрепят лидера си д-р Ахмед Доган. Това заяви в ефира на БНТ евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк, който е сред привържениците на партията, дошли на място в имението.

„Не трябва да забравяме какво успяхме да постигнем през последните 30 години. Уникален етнически модел, архитект на който е точно Ахмед Доган. Имахме възможност да отбележим 25 години от събитията в Сребърница. Нещо, което се случи на Западните Балкани, не се случи в България, благодарение на този етнически модел. Това ни трасира пътя към НАТО и ЕС“, каза Кючюк.

Пред NOVA Кючюк коментира, че още от 7 часа сутринта са дошли младежите от движението. "Те имат усещане за справедливост и за дълг, това са хора, които са работили с Доган, имат уважение, той е инвестирал в тяхното политическо развитие и така вече 21 години", коментира евродепутатът.

"
Това е тяхната воля, да дойдат, да присъстват, да покажат уважение, защото видяхме един акт на провокация миналата седмица", каза той. "Това е граница, която не можем да позволим да бъде прекрачена, това е нашият морален стандарт", категоричен беше Кючюк. Той подчерта, че никой от младежите на ДПС не е дошъл да провокира напрежение с другата група.

ДПС се стече на Росенец в подкрепа на Доган, той не иска сблъсъци (СНИМКИ)

Евродепутатът от ДПС беше попитан кой трябва да бъде пазен от НСО. „Това е от компетенциите на службата, трябва да оставим всичко в ръцете на компетентните органи, политиците да не бъдат съдници. Политиците не трябва да бъдат узурпатори на правото – нещо, които виждаме през последните дни".

По думите му всички привърженици на ДПС обичат родината си и искат България да просперира в ЕС. „Нашата мечта е да живеем в свободна и равноправна страна, която всеки ден да работи за благосъстоянието на българските граждани, да го прави компететно с аргументи", каза още Кючюк.
БНТ