/ Thinkstock/Getty Images
Прогноза за времето за понеделник, 4 юни
До полунощ явленията ще затихнат и през втората половина на нощта ще е предимно ясно и почти тихо. Утре преди обяд ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, възможни са градушки. Значителни и на повече места ще са явленията в североизточната половина от страната. Ще духа слаб, в Дунавската равнина - до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 28 и 33 градуса, в София - около 28 градуса.

От 10 до 36 градуса през юни
 
По Черноморието ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно по северното крайбрежие, ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 23-27 градуса. Температурата на морската вода е 22-23 градуса. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

жена волейбол плаж море
Thinkstock/Getty Images

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа умерен, по високите и открити части - до силен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 20 градуса, на 2000 метра - около 14 градуса.
 
Атмосферното налягане ще се понижи и ще е по-ниско от средното за месеца. Във вторник и сряда на много места, главно през втората половина на деня, отново ще превали и прегърми. Слънчеви часове ще има преди обяд. Вятърът ще бъде северозападен, предимно слаб. Преобладаващите максимални температури ще бъдат около и над 30 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
БТА