/ iStock/Getty Images
Той е шофирал по въздействието на амфетамин, метамфетамин и тетрахидроканабинол
Хванаха дрогиран шофьор с коктейл от наркотици в Севлиево, съобщиха от полицията.

Дрогиран с метамфетамин шофьор катастрофира в Дряново

На 23 май, около 22:10 часа в района на улица „Никола Дабев“, полицейски служители спират за проверка лек автомобил без поставени регистрационни табели, управляван от 41-годишен, криминално проявен жител на града, и пътник на 23 години.

От извършена справка в информационните масиви на МВР е установено, че моторното превозно средство е с прекратена регистрация. При проверка на водачът за употреба на наркотици, техническото средство отчита положителна проба за наличие на наркотичните вещества амфетамин, метамфетамин и тетрахидроканабинол.

Хванаха шофьор дрогиран с амфетамин и метамфетамин

Допълнително, в хода на проверката, чрез протокол за доброволно предаване, той е предал на полицейските служители и една „свивка“ от станиол, съдържаща канабис.

Срещу водачът е започнато наказателно производство по три състава от Наказателния кодекс - за управление на нерегистрирано по надлежния ред моторно превозно средство, управление на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества и за това, че държи наркотични вещества без надлежно разрешително.

Хванаха шофьор без книжка, а друг да шофира надрусан

Наказателно производство е образувано и срещу пътникът в автомобила. Чрез протокол за доброволно предаване, той е предал на полицейските служители „свивка“ от найлон, съдържаща суха зелена листна маса и полиетиленова торбичка с канабис и метамфетамин. Разследването по двата случая продължава под надзора на Районна прокуратура-Севлиево.