Хора, свързани със служебния кабинет, оказвали натиск на студентите
Хора, свързани със служебния кабинет, оказвали натиск на студентите / снимка: БГНЕС, архив
Хора, свързани със служебния кабинет, оказвали натиск на студентите
68370
Хора, свързани със служебния кабинет, оказвали натиск на студентите
  • Хора, свързани със служебния кабинет, оказвали натиск на студентите

Кръгове, свързани със служебния кабинет на Марин Райков и партия ГЕРБ, са оказвали натиск на студентите, окупирали Ректората на Софийския университет. Това разказа тази сутрин един от ръководителите на окупацията - Ивайло Динев. Вчера и ректорът на университета проф. Иван Илчев заяви, че е предупреждавал студентите за „безскрупулни политици”, които ще се опитат „да ги яхнат”.

„Аз си мисля, че политическите сили наистина не са толкова глупави. Ние ясно сме заявили, че не признаваме нито една от тях като бъдеща алтернатива на това управление и не е имало такъв натиск. Имало е натиск от определени групи хора, които са искали да повлияят на наши решения, свързани с най-различни управления. Конкретно говорим за хора, свързани със служебния кабинет, хора, свързани с предишни управления. Те са няколко групи хора, искат да действаме заедно. Имало е опити по някакъв тънък начин, естествено, с ГЕРБ. Но ние сме отхвърлили по всякакви начини тези опити за подкрепа. Говорим за подкрепа на Реформаторския блок. Това също е метод за натиск”, обясни Динев.

„Когато излезе подкрепата, и от едната, и от другата партия, ние излязохме с конкретна позиция, че не желаем подкрепата на нито една партия, подкрепата на каквито и да е кръгове, които искат да ни повлияят. Ние оставаме единни като студенти, но не искаме да се намесваме с други групи смесваме с други хора”, коментира още студентът пред Дарик.