Хора с увреждания още не са получили парите си за декември
Хора с увреждания още не са получили парите си за декември / снимкa: Sofia Photo Agency
Хора с увреждания още не са получили парите си за декември
24679
Хора с увреждания още не са получили парите си за декември
  • Хора с увреждания още не са получили парите си за декември

Хората с увреждания в някои градове у нас все още не са получили интеграционните си добавки за декември. За това сигнализира Галя Гоцева от Добрич, която има сестра, болна от астма и нуждаеща се от лекарства по точно определен график. По думите на Галя от регионалната дирекция на Агенцията за социално подпомагане обяснили, че добавките ще бъдат изплатени след Нова година. Дарик потърси директора на Агенцията за социално подпомагане Ивайло Иванов, който обеща, че до края на утрешния работен ден всички добавки ще бъдат изплатени.

Галя ни потърси с надеждата, че полагащата се на сестра й интеграционна добавка от 19 лева ще бъде изплатена в близките часове, за да се купят нужните лекарства за облекчаване на астматичните й пристъпи. По думите на Галя новото правителство изплаща добавките най-късно до 27-о число от месеца. Но не и за декември:

„Затова са регламентирани болни хора, за да знаят кога ще си получат парите, защото всяко едно лекарство за тях е разпределено в дни и часове. Като свърши, като няма откъде да ги вземе и като няма пари, какво право болният човек?".

Директорът на агенцията Ивайло Иванов обясни, че голяма част от добавките вече са изплатени, а останалите, които са на обща стойност около милион и половина лева, ще бъдат преведени най-късно утре:

„Гледахме да разпределим всички останали помощи - семейните помощи, месечните помощи за подпомагане, интеграционните добавки. Така са идвали заявките и така ги разплащаме".

Днес и утре давате обещание, че ще бъдат разплатени?

Да.