„Принципът, който има в нашата част на коалицията е, че ние ще подкрепим политики. Тоест конкретни предложения, защото според нас така работи демокрацията. Би трябвало, ако демокрацията работи както трябва – хората да нямат значение. Естествено – хората винаги имат значение, но не толкова голямо”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” съпредседателят на "Изправи се! Мутри вън!" Николай Хаджигенов в отговор на въпроса дали партията му би подкрепила Ива Митева, която е част от Правната комисия, а сега е депутат от „Има такъв народ”, за председател на Народното събрание. 

Окончателно: Ясни са имената на новите 240 депутати (ВИДЕО)

„За момента не обсъждаме имена за председател на парламента. Би трябвало трите протестни партии да изберат председател, който да е от тях. Това е най-логичното нещо”, посочи той.

По думите на Хаджигенов Слави Трифонов е събрал около себе си умни хора, които са експерти, и ще съставят правителство, или поне ще се опитат.

„Обединението е важно. Ако той се обърне към нас – имаме готовност да предложим хора”, посочи той.

ЦИК с обобщени данни за изборите при обработени 100% протоколи

„Не става въпрос за елементарната аритметика, която очевидно не излиза. Става въпрос за подкрепа – ако искаме да направим нещо, колкото и да го искаме, ние нямаме възможност. Затова трябва да направим каквото можем. Подкрепа от БСП – те сами я предложиха, ще я вземем. Подкрепа от ДПС – ако има такава, ще я вземем”, заяви съпредседателят на "Изправи се! Мутри вън!".

„Смелостта се състои в това, не да се явяваш на избори, докато успееш да си нагласиш резултатите. Смелостта се състои в това да отстояваш принципите си”, категоричен е Хаджигенов.

Подробностите гледайте във видеото