Грънчарова: Повечето от критиките на ЕК са ни вече познати
Грънчарова: Повечето от критиките на ЕК са ни вече познати / netinfo
„Съдебната система трябва да поеме онази част от критичните бележки, които са адресирани към нея. Работа има за всички институции и не по-малко са критични забележките към МВР, към прокуратурата, не по-малки са очакванията и за конкретни политически действия. Това е процес, в който отговорностите ни са споделени”, така коментира в „Денят” на Дарик министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова докладът на ЕК.

„Ние все още говорим за това, че организираната престъпност и корупцията са проблеми, с които полагаме усилия да се справим, но резултатът липсва. Струва ми се, че този доклад, който е в по-голямата си част критичен, трябва да бъде прочетен много правилно и в детайлите му”, каза още Грънчарова.

„Честният прочит на доклада на ЕК изкисва да си признаем, че сфери като съдебната система, сигурността, борбата с организираната престъпност, борбата с корупцията никога не са за еднократно усилие. Голяма част от критиките днес са критики, които познаваме”, допълни още министър Гергана Грънчарова.