Европейската комисия одобри вписването на българската „Пастърма говежда“ в Европейския регистър на храните с традиционно специфичен характер.
Hай-вкусните ястия в българската кухня
Това стана по време на заседание на Комитета по политика по качество на земеделски продукти, което се състоя в Брюксел, съобщиха от МЗХ.
Шопската салата - най-харесваното ястие във "Вкусът на Европа"
„Пастърма говежда“ има специфични характеристики и се произвежда по традиционен начин.
Филе "Елена" влезе в защитените продукти в ЕС
При подаване на заявлението за регистрация на наименованието като ХТСХ , България не е имала за цел да запази употребата на самото понятие „пастърма“. Поради това защитата ще обхваща само наименованието „Пастърма говежда“ в неговата цялост.
Розовият домат влезе в Световна съкровищница на вкусовете
Понятието „пастърма“ ще може да продължи да бъде използвано в целия Европейски съюз, при условие че се спазват приложимите принципи и правила на правния ред на Съюза.
Страната ни оценява високо положените усилия от ЕК при разглеждането на досието на продукта.
Hай-вкусните ястия в българската кухня
Това стана по време на заседание на Комитета по политика по качество на земеделски продукти, което се състоя в Брюксел, съобщиха от МЗХ.
Шопската салата - най-харесваното ястие във "Вкусът на Европа"
„Пастърма говежда“ има специфични характеристики и се произвежда по традиционен начин.
Филе "Елена" влезе в защитените продукти в ЕС
При подаване на заявлението за регистрация на наименованието като ХТСХ , България не е имала за цел да запази употребата на самото понятие „пастърма“. Поради това защитата ще обхваща само наименованието „Пастърма говежда“ в неговата цялост.
Розовият домат влезе в Световна съкровищница на вкусовете
Понятието „пастърма“ ще може да продължи да бъде използвано в целия Европейски съюз, при условие че се спазват приложимите принципи и правила на правния ред на Съюза.
Страната ни оценява високо положените усилия от ЕК при разглеждането на досието на продукта.