/ / iStock/Getty Images
Ивайло Иванов спечели сребърен медал в категория до 81 килограма на Европейското първенство по джудо, което се провежда в Прага.

Джудистът ни спечели среброто, след като на финала загуби от грузинеца Тато Григалашвили с „ипон“ след две оценки „вадзари“ в полза на съперника. Преди това, възпитаникът на треньора на националите ни по джудо Атанас Герчев победи последователно Никола Шилар от Франция, Марсел Черчеа от Румъния, Ведат Албайрак от Турция и Фран Де Вит от Нидерландия.

На четвъртфиналите световният ни шампион за военни за 2019 година Ивайло Иванов победи категорично сребърния медалист от Баку 2018 Ведат Албайрак (Турция). Иванов започна с успешно „вадзари“, а след това сложи край на срещата с „ипон“ в третата минута, съобщи информационният център на Министерство на отбраната.

На полуфинала най–добрият ни джудист се наложи с чиста победа „ипон“ над холандеца Фран де Вит. В битката за европейската титла джудистът ни загуби с ипон за грузинеца, само 31 секунди от началото на срещата.

Така равносметката за България на Евроейското първенство по джудо за мъже и жени до момента е един сребърен медал на Ивайло Иванов и две пети места на Ивелина Илиева и Янислав Герчев.

В събота е последния ден от надпреварата, като на татамито ще се бори Борис Георгиев в категория до 100 килограма. 
БГНЕС