Иван Гешев заяви в Сливен, че продължава борбата с мафията
"Категорично няма да подам оставка". Това заяви главният прокурор Иван Гешев в Сливен.

Спецакция срещу битовата престъпност в Сливенско

Той пристигна в града заради мащабна спецакция на прокуратурата срещу битовата престъпност.
 

"Продължавам борбата с мафията и битовата престъпност. Работя за хората", заяви Гешев.

Гешев: Не може всички проблеми в държавата да се прехвърлят на съдебната власт

Според главния прокурор, държавата е абдикирала от малцинствените групи, които продължават да са необразовани и да извършват престъпления. Той посочи, че към момента има над 20 процента спад на битовата престъпност, че драстично са намалели телефонните измами.
 

Главният прокурор изказа своята благодарност за съвместната работа с полицията и служителите на реда, които са били подложени на голямо натоварване по време на извънредното положение и в осигуряването на обществения ред по време на протестите.

"Уважавам българските институции, нямаме война с никоя институции.
Войната на прокуратурата е с престъпността. Не смятам да си подавам оставката заради това, че в България вече няма недосегаеми вече", каза той. 

Иван Гешев заяви че подкрепя справедливите искания на протестиращите, заяви, обаче, че част от протестиращите, прокуратурата има данни че са подкрепяни финансово от българските олигарси. 

По-късно главният прокурор публикува и видео от акцията в Twitter. 
 

"Поредната изнасилена 87-год. самотна жена. От социално слаб и необразован социопат. Задържан е, но това не възстановява срутения живот на жената и близките й. Заради тях прокуратурата продължава битката срещу престъпността!", написа той.

Прокуратура

“Вместо да се обединим, ние се разединяваме и се борим не за себе си, а в името на една шепа олигарси и политическа мафия, които искат да продължават да крадат, както през изминалите 30 години. Това няма да стане”, категоричен бе Иван Гешев.

Главният прокурор припомни, че са изминали едва шест месеца от началото на мандата му и бе категоричен, че действията на прокурорите по противодействие на престъпността ще продължат, без значение от социалния статус на извършителите. 

“Аз съм съгласен с нашите партньори от САЩ, че няма хора над закона. Така че това, което прави прокуратурата и реакцията, която виждате, е от това, че прокуратурата особено активно си върши работата.

Прокуратура

Върнете се назад с две години, бихте ли си помислили, че хора като Черепа, Бобокови, Цветан Василев, Арабаджиеви, Баневи, Миньо Стайков, като министъра и зам.-министъра на околната среда и водите, съветници на президента, ръководителя на Държавната агенция за българите в чужбина, шефа на Държавната комисия по хазарта, ще са обвиняеми и подсъдими и голяма част от тях ще бъдат изправени пред българския съд.

Прокуратура

Никой не би си го представил. Това, което се случва, е една обяснима и очаквана реакция срещу работата на прокуратурата”, посочи още Иван Гешев. “Войната на прокуратурата е с престъпността под всичките й форми, независимо кой я извършва, дали става въпрос за дребен служител от президентството или става въпрос за министър, или заместник-министър от квотата на ГЕРБ, или става въпрос за социално слаб български гражданин, извършил престъпления, подходът на прокуратурата е и ще продължи да е еднакъв към всички.

Съгласявам се с посолството на САЩ и ще повторя какво казаха те „никой не е над закона“ и българската прокуратура ще продължи да показва, че това е така”, категоричен бе Иван Гешев.

В Шивачево главният прокурор и главният секретар на МВР разговаряха и с общинското ръководство.