/ БТА
"Мисля, че всички се убедиха колко бързо умеем да действаме дори и при природни бедствия като градушката, която сполетя България. Цялото правителство реагира много бързо. Всички отговорни министерства поеха своите задачи. Разяснихме на местните власти как трябва да действат". Това каза преди заседанието на МС премиерът Димитър Главчев.

"Има много сериозна настройка да се формира коалиция в Европейския парламент между Европейската народна партия, социалистите и "Обнови Европа", заяви още той.

Главчев коментира срещата на лидерите на ЕС отпреди дни и каза, че "не върви да споделя много", тъй като срещата е била неформална, но на нея е станало ясно, че има много сериозна настройка да се формира коалиция в Европейския парламент между Европейската народна партия, Прогресивния алианс на социалистите и демократите и "Обнови Европа". Дебатът, каза Главчев, предизвика реакции на някои от участниците, които не са от тези три партии, но всички към момента са настроени, че тези три групи ще гласуват заедно.
 
Министерският съвет провежда редовно заседание днес. В дневния ред са включени 33 точки, които министрите ще разгледат.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня