ГЕРБ изключи Даниел Георгиев от партията
ГЕРБ изключи Даниел Георгиев от партията / снимка: БГНЕС
ГЕРБ изключи Даниел Георгиев от партията
72586
ГЕРБ изключи Даниел Георгиев от партията
  • ГЕРБ изключи Даниел Георгиев от партията

Изпълнителната комисия на ГЕРБ освободи депутата Даниел Георгиев от партийното му членство и го призова да напусне парламента. Решението беше взето два дни, след като Георгиев обяви, че напуска парламентарната група на ГЕРБ, а часове по-късно заяви, че остава в партията и в парламентарната група.

Даниел Георгиев е изключен за уронване престижа и авторитета на най-голямата политическа сила в България, заяви зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев. Според него не е толкова важно дали ще напусне Народното събрание - това било въпрос на морал. И ако наистина, поне малко е имал чувства и е бил искрен към нас, би трябвало още утре да напусне парламента, смята зам.-председателят на ПГ на партията.

„Той е избран за народен представител с гласовете на членове и симпатизанти на ГЕРБ", заяви от своя страна зам.-председателят на партията Цецка Цачева.

"Морално е, редно е, след като е изключен от тази партия за действия, които са несъвместими с морала в ГЕРБ, да бъде любезен и да напусне 42-то Народно събрание. Нямаме връзка с него. Не ни е ясна позицията му занапред, но се надявам в следващите часове това да бъде ясно за всички ни", допълни Цачева.

Цачева уточни, че на Георгиев не е поставян срок, в който да реши дали да остане като независим депутат, или да излезе от 42-то НС. Това зависи от темповете на мисленето му, посочи тя. Според зам.-председателя на ПГ на ГЕРБ всичко е възможно, както и това, след евровота на 25 май да има и други депутати, които да напуснат групата.

В началото на седмицата партиен лидер обяви, че Георгиев напуска ГЕРБ и се влива в редиците на неговата формация. След това стана ясно, че народният представител е подал молба за напускане на групата на ГЕРБ в парламента, която впоследствие анулира. В рамките на часове Георгиев няколко пъти "напусна и се върна" в партията на Борисов.