/ Снимка: Георги Димитров
Двама журналисти са кандидатите за поста на генералния директор на Българската телеграфна агенция. И двамата са свързали кариерите си с телеграфната агенция. До крайния срок - 18.00 часа в петък, 15 януари, свои номинации бяха направили само ГЕРБ и БСП.

Обединените патриоти най-вероятно ще подкрепят внесената от коалиционните им партньори кандидатура на водещия на "Седмицата" по Дарик радио Кирил Вълчев, който е и правен съветник на БТА. Вълчев е завършил право в Софийския университет и има адвокатска експертиза най-вече в областта на авторското право.


ГЕРБ издигна Кирил Вълчев за шеф на БТА


Неговата номинация беше депозирана в четвъртък от всички депутати на управляващата партия, членове на медийната комисия.

Малко преди крайния срок днес и социалистите внесоха в деловодството на парламента своята кандидатура за генерален директор на БТА.

В състезание с Кирил Вълчев влиза бившият медиен съветник на Сергей Станишев и Пламен Орешарски от премиерските им мандати - филологът Ивайло Данаилов, който е бил на такъв пост още при премиера Димитър Попов.

Данаилов от години е свързан с левицата, а кариерата му е започнала също като при Вълчев - от БТА, преминала е през някои от големите всекидневници, докато се свърже с политиката.