/ БГНЕС
"За последната година думите загубиха смисъл в политиката. Управляващите и политиците говорят едно, а правят друго. Остра реторика против "Газпром", а в същото време продължаваме да купуваме руски газ с руски посредници". Това заяви заместник-председателят на ПП ГЕРБ Томислав Дончев пред журналисти след регистрацията на ГЕРБ-СДС в ЦИК..

По думите му основната им задача е да прекратят "политическата шарлатания и думите в политиката отново да значат нещо".

"За нас голямата цел е да върнем голяма част от доверието на българските граждани. Ще водим спокойна, разумна кампания. Ще предлагаме изход от всички кризи, в които е затънала България", допълни Дончев.

"Ще търсим и свежи попълнения в листите ни. Една партия трябва да се развива непрекъснато. Политическите сюжети се сменят, излизат нови теми и ще търсим още доказани хора и професионалисти, с които да допълним листите", каза още той.

ГЕРБ-СДС подаде документи за регистрация в ЦИК за предсрочните парламентарни избори на 2 октомври. Документите бяха внесени от заместник-председателят на партията Томислав Дончев, административният секретар Цветомир Паунов и лидерът на СДС Румен Христов, тъй като двете формации отново ще се явят като коалиция.